Din Bark Min Hud

film: Mohave Media

Din bark min hud– konsert, bok och workshop om skogsträdgård och hållbar omställning!

Med albumet Din bark min hud, engagerar Sofia Thelin med en jazzigt svängig musik, med budskapet om intet mindre än att rädda jorden! Din bark min hud handlar om skogsträdgård och hållbar omställning, för alla åldrar, som skapande skola är den tänkt för mellanstadiet. Konserten är på en knapp timme och kan även bokas med workshop och/eller som skapande skola. Din Bark Min Hud finns också som bok!

Lyssna på Din Bark Min Hud:  https://open.spotify.com/album/5PrJ6G93Blbj9bobVkUtFC?si=aoTD3PD1QWWbziTANuYDhA

WORKSHOPEN som hålls av Sofia är en timme lång och då får vi dyka in i skogsträdgårdens doftande universum, smaka och lukta på perenna växter och kryddor, göra eget te, bygga insektshotell eller fläta korgar, rulla fröbomber och ta sticklingar med sig hem!

Medverkande: Sofia Thelin, text, musik, sång, piano, gitarr, Göran Abelli, trombon, Johan Olsson, dragspel/piano, Kristoffer Rostedt, trummor och Cristoffer Csanady, bas. Bandet kan bokas från duo till kvintett.

foto: Mårten Edgren

Kostnad:

Konsert 12 000-30 000 kr beroende på antal musiker

Workshop 6000 kr + moms

Kontakt och bokning:
Clara Norell
xy.xpressyourself@gmail.com

Produktion: Musikmakarna Edgren HB

Mobil 0735-001003, sofiathelinmusik@gmail.com

Rider och stageplot

Bandet kan också spela i mindre sättning och ta med eget PA

MER INFO:

DIN BARK MIN HUD släpptes på Karamell Records 12 mars 2020 och boken med samma namn gavs ut på Eklund Paglerts förlag i Malmö.

ORKESTERJOURNALEN RECENSERAR

”Din bark min hud – sångerskan/kompositören/pianisten/gitarristen/malmöiten Sofia Thelins fjärde fullängdare – växer. Men den växer inte på det, så att säga, sedvanliga sättet. Ty dess störtsköna blandning av jazz, visa och folkmusik får en på fall direkt… Nej, det är snarare idén bakom Din bark min hud som har potential att växa sig större, starkare, vidare. Texterna på Din bark min hud kan nämligen beskrivas som tankefrön som slår rot i ens hjärna och hjärta. Eller som Thesaurus själv uttrycker det ”jag vill inspirera till hopp i en skenande klimatkris och visa på att var och en kan vara med och förändra”.

SE TRAILER AV JAN-ERIK SÄÄF: https://www.dropbox.com/s/mkkkh033gj30u40/Din%20bark%20min%20hud%2C%20trailer.mp4?dl=0

https://www.dropbox.com/s/mkkkh033gj30u40/Din%20bark%20min%20hud%2C%20trailer.mp4?dl=0

Vad är en skogsträdgård?

En skogsträdgård är en odling som vill härma naturliga ekosystem, så som i en skog. I skogsträdgården växer fleråriga (perenna) ätbara växter i flera skikt; höga och låga träd, buskar, örter och låga växter som kryper på marken. Och vi kan äta nästan allihop! Vi lär oss hur vi kan plantera dem bäst tillsammans så de kan dra nytta av varandra med solljus, vatten och näring. Vi kan odla en trädgård fylld av växter som är till nytta för människan, så som nöt- och fruktträd, bärbuskar och fleråriga grönsaker. Vi kan hjälpa Moder Jord under skenande klimatkris att lära om och göra rätt.

Samarbetspartner: Hanna Jönsson vid Holma Folkhögskola https://www.holmafolkhogskola.se

och Simon Lussi i Österlen skogsträdgård, https://www.osterlenskogstradgard.se

(Dags att plocka!) http://www.dagsattplocka.se

Projektbeskrivning och mål

Inspirerad av min utbildning i skogsträdgårdsdesign vid Holma folkhögskola, (2018) har jag i denna produktion sammanfört mina största passioner; musik, natur och mat! De är alla läkande krafter för oss människor, saker faller på plats när vi ser att vi är en del av naturen och inte står utanför den. Vi kan inte ens finnas utan den, den ger oss mat och syre. Men vi måste vara rädda om den. Hur kan jag vara med och ställa om till en hållbar värld genom att odla, äta och leka?

Jag vill inspirera till hopp i en skenande klimatkris och visa på att var och en kan vara med och förändra. Därför sjunger vi sånger om sallad på tusen blommor, om svampomelett, maskar som världens smartaste ingenjörer och om hur träden pratar med varandra…

VÄLKOMMEN ATT BOKA!

foto: Mårten Edgren