Hon Är Så!

Detta är Sofias stora kommande projekt med musikfilm, konsert och utställning om #metoo & tystnadskultur. Premiär/vernissage i St Petri församling under Malmöfestivalen! Under september månad kommer utställningen hänga i Stadshallen i Lund där Sofia är ”artist in residens” under 2023.

fim: Sofia Wickman

HON ÄR SÅ!
”the silence is like a smothering dunghill
We shut up together
The victims pay all bills”

citat från låten ”collective memories” från albumet Tidens Alla Rum, som släpptes 26/2-2023, Lyssna:

https://open.spotify.com/track/5P57b1vZg8p2colxOjNS1H?si=2f4ceb0fbeaf4083


Filmen som görs över tre av Sofias låtar från senaste albumet, och utställningen med flera medverkande, ska ge insikt i vår tids tystnadskultur som fortfarande omgärdar sexuella övergrepp. Hur kan vi bli bättre på att lägga skammen där den hör hemma och ge ljus och liv åt de utsatta? Hur får vi mod att prata om det här, hur hjälper vi varandra? Trots åren av #metoo finns mycket kvar att göra för att nå jämställdhet och framförallt att bryta dessa mönster av tystnadskultur och tabun.

Premiären/vernissagen blir i S:t Nicolai kapell under Malmöfestivalen 2023, 18 aug kl 17, med konsert, cirkusuppvisning och debatt. Utställningen som består av filmen, ett tiotal konstverk av bildelever från Lunds kulturskola, samt seriestrippar på temat, Thelins sångtexter, Matilda Gustavssons citat från boken Klubben samt informationstext om #metoo och tystnadskultur.
Medverkar gör Sofias band Thesaurus, cirkusartist Rebecka Nord med Circus By Me, cirkuskoreograf Maria Andersson tillsammans med cirkusungdomar från Skurups kulturskola, Rebecka Tiger med manus och regi och Andreas Paulsson som filmar och klipper. En paneldebatt kommer att hållas med Rebecka Tiger som moderator.