Maglasäte Musikscen

illustration: Ingela Björkqvist Ekman

PROGRAM 2023

2 april, kl. 16 MUSIC AND POETRY IN PROGRESS
På orangeriscenen spelar DUO EKAIJ följt av öppen scen, bar, café och bastu
facebookevenemang

Foto: Marcus Bader, Musikcentrum Syd

Med namnet Maglasäte- som betyder Den Största Platsen vill jag berätta att denna plats är magisk: jag insåg direkt 2016 när vi köpte huset, att detta var min plats i världen, där jag ville skapa odlingar och musikscen och dela det med andra. Mitt i Skåne, inte långt från Höör och med gångavstånd från tåget genom skogen, öppnar landskapet upp sig och man kommer fram till vår lilla svarta stuga omgärdad av ängar, bad-dammar och knotiga enar.
När jag 2018 gick skogsträdgårdsutbildningen på Holma folkhögskola träffade jag många likasinnade konstnärer, aktivister och människor som arbetar för en hållbar värld, natur, kultur och livskraftiga nätverk. Jag byggde upp en skogsträdgård i min trädgård i Malmö, skrev sånger och en bok om skogsträdgård- Din Bark Min Hud i mars 2020. Sedan kom coronapandemin.

Arbetet med Maglasäte Musikscen i Höörs kommun startade faktiskt med pandemin. Först som en digital scen, med en önskan om att kunna spela för och med varann trots restriktionerna och få prova nya idéer- Music and Poetry in progress. Coronapandemin har gett oss ökad insikt i hur vi behöver leva hållbart. Behovet av att få kultur där man bor har blivit ännu större, utomhus, i naturen, på landsbygden. I september 2020 drog jag igång en egen festival under namnet Maglasätefestivalen musik och skördefest! Sedan dess har jag haft både den öppna scenen och festivalen live i Maglasäte och är nu inne på fjärde året. VÄLKOMMEN TILL MAGLASÄTE- DEN STÖRSTA PLATSEN!